25 november 2020

Boomplanting

Op woensdag, 27 oktober 2020 om 12 uur werd in de tuin van Het Huis van het Protestantisme, Brogniezstraat 44, 1070 Brussel, een appelaar geplant. Er werd een bordje bij geplaatst met de volgende tekst: “De aarde is gemeenschappelijk erfgoed, waardoor de vruchten allen ten goede komen”.
(Laudato Si’).

De Werkgroep Kerk in de Samenleving (KidS) van de VPKB organiseerde dit in het kader van de Scheppingsperiode 2020 (van 1 september tot 4 oktober).
Ecokerk nam het initiatief van deze bijzondere boomplantactie in Vlaanderen en als VPKB nemen wij daaraan – op bescheiden wijze – deel. De plaatselijke gemeenten werden al eerder geïnformeerd over deze actie om een fruit- of vruchtboom te planten.

Deze boomplantactie vond plaats vijf jaar na de ingrijpende Klimaatakkoorden in Parijs in 2015, die de basis werden voor wereldwijde groene deals.

“Met deze boomplantactie wordt, symbolisch, uitdrukking gegeven om de ecologische bekering ernstig te nemen en om integrale ecologie als basis te nemen in onze kerkdiensten, in onze woorden en daden.
Ieder individueel en samen als Kerk zijn wij geroepen om zorg te dragen voor de Schepping”. (Uit de Handreiking voor Scheppingszondag, 6 september 2020).

Greet Heslinga (werkgroep KidS)

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Kerk in tijden van corona

Mocht u in deze tijden van Corona – met alle beperkingen van dien! – behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met onze kerk via telefoon of e-mail (zie: Contact).

Als u op uw beeldscherm de livestream van een kerkdienst wilt volgen, kunt u daar naartoe gaan via Erediensten > Opnames.

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Blijf toch wakker! Bid God om kracht, zodat je geen verkeerde keuze maakt. Want jullie willen wel het goede kiezen, maar jullie zijn zwak.
Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid