22 september 2014

Lilian Major, de kosteres stelt zich voor

Lilian MajorDe redactie van de Kerkbrief heeft mij gevraagd om mijzelf voor te stellen. Graag ga ik op dit verzoek in.

Ik ben Lilian Major, uw nieuwe kosteres. Mijn wieg stond in Boedapest, waar ik op 13 mei 1954 ter wereld kwam. Ik ben dus Hongaarse, een nationaliteit waar ik heel trots op ben. Die trots betreft vooral onze cultuur – denk aan de wereldvermaarde muziek –, de natuur, onze speciale taal en onze gastronomie.

Wat mijn opleiding betreft het volgende: ik ben gediplomeerd onderwijzeres lagere school, met muziek als specialisme, en ik heb een diploma ‘organisatie van cultuurcentra’. Andere opleidingen die ik volgde zijn: bejaardenzorg, begeleiding van aanbestedingsprojecten EU en verschillende IT cursussen.
Verder ben ik actief in de wereldvan de koormuziek (zingen en dirigeren), sta ik kinderen van Hongaarse ouders in Brussel bij en werk ik veel met de computer.
De vorige kerkelijke kring waarin ik actief was, die in Turnhout, was zeer warmhartig en gastvrij. Ik denk daaraan terug als aan een gezegende periode in mijn leven. Ik dirigeer in Turnhout nu nog de cantorij.

Ik ben blij en dankbaar dat ik nu in Brussel, in uw gemeenschap, aan de slag kan. Ik voelde mij hier meteen thuis en welkom. De ontvangst was allervriendelijkst.
Toen ik meer dan vier jaar geleden naar België kwam, had ik een ‘afspraak’ met de Heer. Ik gaf de leiding in Zijn handen. En Hij verzorgt alles het best in mijn leven. Mijn bestaan was niet altijd makkelijk, ja soms moeilijk, maar als ik mijn geloof bevestigde, kwam alles in orde. Met mijn werk in onze kerk, kan ik Hem een beetje ‘terugbetalen’.
Ik hoop dat we vele jaren goed kunnen samenwerken.

Major Lilian

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Kerk in tijden van corona

Mocht u in deze tijden van Corona – met alle beperkingen van dien! – behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met onze kerk via telefoon of e-mail (zie: Contact).

Als u op uw beeldscherm de livestream van een kerkdienst wilt volgen, kunt u daar naartoe gaan via Erediensten > Opnames.

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Blijf toch wakker! Bid God om kracht, zodat je geen verkeerde keuze maakt. Want jullie willen wel het goede kiezen, maar jullie zijn zwak.
Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid