10 augustus 2021

Gesprek met Janneloes en Julianna

We kennen Julianna Boelens al iets langer van haar zang in de gemeente, maar ook Janneloes Bouman via de livestream kerkdiensten. Zij hebben zich alle twee bereid verklaard om zich in te zetten voor de Kindernevendienst. De laatste maanden helaas beperkt tot het woordje voor de kinderen via de livestream kerkdiensten.

Janneloes: ik kom uit een klein dorpje, Nederhemert, in de buurt van ’s Hertogenbosch. Wij zijn met zes zussen! Mijn twee oudste zussen hebben een andere vader, hij is aan een hartstilstand gestorven. Na acht jaar is mijn moeder hertrouwd en ben ik als eerste geboren, dus papa’s trots.
Mama werkte aanvankelijk in het laboratorium van een bouwonderneming. Met haar huwelijk en de geboortes is ze gestopt met werken, maar dan heeft zij in een crèche gewerkt en een opleiding onderwijs gevolgd. Ze geeft nu nog altijd les in de basisschool. Mijn vader werkt in de verkoop bij GEA Grasso, de koeltechniek firma.

Julianna: Ik ben geboren in Boedapest en vernoemd naar mijn Hongaarse grootmoeder, Julianna. Mijn ouders zijn allebei predikant. Als jongste kind in de familie heb ik twee broers en één zus.
Ik was vier jaar toen we vertrokken naar Curaçao waar we goed zes jaar hebben gewoond. Nadien zes jaar in Turnhout en nu al zeven jaar in Brussel. Ik voel me hier thuis. In elke plaats was/is er wel iets positiefs en negatiefs. Ik was blij toen we naar België kwamen: het was op Curaçao altijd lekker warm, maar ik had nog nooit sneeuw gezien!

Janneloes: Na de middelbare school heb ik een half jaar de Evangelische Hogeschool in Amersfoort bezocht en vervolgens één jaar de docentenopleiding Frans gevolgd, maar het voor de klas staan leek toch niet echt iets voor mij te zijn. Ik had altijd veel interesse voor voeding. Ik ben dus gaan werken
bij Albert Heijn. In de winkel en op het kantoor, dat was best afwisselend werk: contact met collega’s in de winkel, administratie, de nieuwsbrief maken voor het personeel…
Ik houd ervan met collega’s samen te zijn. Na een half jaar ben ik de opleiding “Food, Design and Innovation” gaan volgen (Nieuwe voedingsconcepten, trends, inspiratie…)
En dit is dan ook mijn diploma! Als studenten-job werkte ik altijd in de horeca.
Voor mijn derdejaars-stage moesten we naar het buitenland. Ik koos voor Neuhaus Brussel om dicht bij mijn moeder te blijven die toen ziek was. (Nu gelukkig weer gezond).
Mijn eerste job was bij ‘Le Pain Quotidien’ in Amsterdam. Daar werk ik nu voor in Brussel.

Julianna: Ik heb nog overwogen om talen te gaan studeren, maar toen kreeg ik het bericht dat Ik geslaagd was in het toegangsexamen voor het Conservatorium. Ik zit nu in het vijfde jaar, en hoop dit jaar mijn Master studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel af te ronden. Vorig jaar heb ik met een Erasmus studiebeurs in Boedapest gestudeerd.
Ik wil graag nog verder studeren en … de rest ligt in Gods hand! Ik ben hier in Brussel lid en leider van de
christelijke studentenvereniging ICHTUS. We zijn met acht personen: een heel gezellige groep. Ook in de Hongaarse ICHTUS ben ik actief. Ik ga graag terug naar Boedapest, ook om te volksdansen! Dat voelt ‘thuis’.

Janneloes: In ons dorp was de Hervormde kerk zwaar op de hand, maar mijn ouders vonden dat je in je dorp bij de kerk behoorde. Toen ik oud genoeg was om mijn eigen keuzes te maken ben ik van kerk gewisseld en me aangesloten bij de PKN in Hedel. Ik heb hier ook belijdenis gedaan. Daarnaast was ik in mijn studententijd lid van de studentengroep ICHTHUS (‘s-Hertogenbosch)! Het is fijn om gesprekken te
hebben met anderen vanuit verschillende christelijke achtergronden en met elkaar de Bijbel te bestuderen.

Julianna: Ik heb mijn belijdenis gedaan in Turnhout. Van kinds af aan vond ik het vanzelfsprekend om naar de kerk te gaan en over God te spreken. Ik vond het altijd fijn om actief deel te nemen aan de Kindernevendienst. Dit gaf me kracht en versterkte mijn geloof.

Janneloes: ik heb mijn man, Othman leren kennen tijdens mijn stage in Brussel – we woonden op dezelfde gang in het appartement. We werden vrienden en kregen een echte relatie, één week voor ik terugkeerde naar Nederland! Tijdens mijn laatste studiejaar bleven we elkaar elk weekend opzoeken
en voor hem ben ik nu ook weer naar Brussel gekomen!
Othman werkt in de I.T. Hij is als moslim opgevoed. Gelukkig kunnen we samen erg goed praten en ook geloofsgesprekken voeren. Ook voor hem is het evident dat God er is en voor de rest moet je goed doen. Ik voel me goed bij hem en bij zijn geweldige familie. Het is zo’n warme open en gastvrije cultuur! We gaan ook nog een groot trouwfeest hebben in Tunesië als we straks weer mogen reizen.

Julianna: Ik studeer klassieke zang (Opera, Oratorium en Lied), maar ik schrijf ook mijn eigen liedjes, in het Engels, in meerdere stijlen, aan de piano. Ik bedenk zelf ook de andere instrumenten. Ik neem mijn liedjes samen met vrienden op in een kleine studio. Ze zijn te beluisteren op mijn YouTube kanaal: ‘Julianna Lili Boelens’. Bijvoorbeeld mijn lied: Wine from Water.
Waarschijnlijk kennen de kinderen de films: Gladiator, The Lion King, Batman, Spiderman, Pirates of the Caribbean enz. Wel, ik zing in het koor van Hans Zimmer, die de muziek van deze films heeft gecomponeerd. We hebben al gezongen in Ahoy Rotterdam, Koningin Elisabethzaal Antwerpen, Parijs, Luxemburg, Genève… Helaas waren de concerten vorig jaar en dit jaar afgelast wegens de corona pandemie.

Janneloes: Ik was zelf verrast dat ik ja gezegd heb op de vraag om de Kindernevendienst te doen! Ik houd niet zo van verplichtingen en om de veertien dagen aan de beurt zijn, is best wel veel. Bovendien had ik geen goede ervaring met de zondagschool die ik in Nederland leidde: een 15 kinderen die er tegen hun zin zaten, en dus vervelend waren. In de vakanties deed ik wel bijbelclubs met kinderen, en: ik houd ook heel erg veel van kinderen én mijn kleine neefjes en nichtjes; met al mijn zussen, nog meer op komst!

Julianna: Ik vind natuurlijk het zingen met de kinderen in de Kindernevendienst leuk: samen over God praten en zingen. Trouwens, Janneloes zingt ook goed! Ze zingt sopraan bij Gaudeamus.

Janneloes: wij zijn ook wel echt een muzikale familie: allemaal blokfluit; dan is er nog viool, panfluit, piano, gitaar en blokfluit (ikzelf), orgel, dwarsfluit.
Ik hoop dat we, na corona, het echt leuk kunnen maken in de Kindernevendienst.

Antoinette Panhuis

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Predikantsvacature

In het menu vindt u onder ‘Kerkleven’ de predikantsvacature

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Het aardse streven leidt tot de dood, maar het streven waartoe de Geest aanzet leidt tot leven en vrede.
Top
Copyright 2022 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid