3 mei 2017

Nationale Kerkendag “AKV” op 25 mei

Elke twee jaar houdt de Verenigde Protestantse Kerk in België voor alle gemeenten op Hemelvaartsdag een Algemene Kerkvergadering.

Deze keer valt dat op donderdag 25 mei.

Het is een vrolijke bijeenkomst van protestanten uit het hele land, met ’s morgens een bijzondere eredienst en ’s middags ateliers en gespreksgroepen. We sluiten af met een gemeenschappelijke korte viering.

Voor dit Reformatiejaar ligt de organisatie bij de districten Antwerpen-Brabant-Limburg en Franstalig Brabant.

Het adres is: de Campus van de UCL in St Lambrechts Woluwe, dichtbij het St Luc-Ziekenhuis.

Het thema staat deze keer in het teken van de Reformatie, waarvan we dit jaar het 500-jarig jubileum vieren.

Vooral de stellingen van Luther, die het begin betekenden van het protestantisme, staan op de AKV in de belangstelling. Veel kerken hebben hun eigen stellingen opgestuurd, zoals de Commissie Refo2017 had gevraagd. De meest opmerkelijke stellingen zullen door de districten op een creatieve manier worden gepresenteerd in plaats van een preek. Verder is er veel theater en muziek.

Om deze dag financieel te ondersteunen, kunt u flesjes Lutherbier (“Wie geen bier heeft, heeft niets te drinken”) à € 3,- of mooie koffie-mugs met het logo van de VPKB (want koffie wordt soms toch ook wel gedronken) à € 7,- kopen. De opbrengst is voor de AKV. De AKV wordt dit jaar dus lekker dicht bij huis gehouden. We raden iedereen aan om daar gebruik van te maken en veel protestanten uit het hele land te ontmoeten. Het is dat Luther ons de mogelijkheid ontzegd heeft, maar anders zouden we graag een aflaat verstrekken aan iedereen die meedoet!

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Kerk in tijden van corona

Mocht u in deze tijden van Corona – met alle beperkingen van dien! – behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met onze kerk via telefoon of e-mail (zie: Contact).

Als u op uw beeldscherm de livestream van een kerkdienst wilt volgen, kunt u daar naartoe gaan via Erediensten > Opnames.

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Blijf toch wakker! Bid God om kracht, zodat je geen verkeerde keuze maakt. Want jullie willen wel het goede kiezen, maar jullie zijn zwak.
Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid