27 augustus 2015

Kerkkriebels 2015: ‘een ander geluid’

8 november 2015: Kerkkriebels

Er wordt hard gewerkt aan de volgende versie van ons jaarlijkse festival, ‘Kerkkriebels 2015’.
Er is allereerst een voorbereidingsgroep opgericht.
Thema voor de dag wordt (naar alle waarschijnlijkheid): “Een ander geluid”.
Dat thema geeft ruimte aan allerlei associaties: aan het ‘andere geluid’ dat protestanten in de maatschappij kunnen laten horen, aan het ‘andere geluid’ vanuit de bonte wereld van buitenlandse geloofsgemeenschappen, en aan het ‘andere geluid’ als mettertijd een nieuwe geluidsinstallatie voor onze kerk kan worden aangeschaft.
Een rijk thema dus, waarmee we alle kanten op kunnen…

Het is de bedoeling dat er in de betreffende dienst een rijkdom aan geluiden gehoord kan worden. We hopen dat enkele groepen, koren of ensembles van binnen en buiten onze eigen gemeenschap daaraan bij willen dragen.

Protestantse Solidariteit
Wat de opbrengsten van de Kerkkriebels betreft: het is de bedoeling dat die dit jaar eerlijk in twee gelijke delen zullen worden verdeeld. De ene helft gaat naar onze eigen kerk, als bijdrage aan de nieuwe geluidsinstallatie. De andere helft van de opbrengst gaat naar een project van Protestantse Solidariteit. U zult daarover zeer binnenkort verder worden geïnformeerd.

Een belangrijk deel van de fondsenwerving komt voort uit de zogenoemde “dienstenveiling”; sinds jaar en dag is dit een succesvol onderdeel van deze dag. Door middel van deze dienstenveiling kunt u in de vorm van allerlei ‘diensten’ of spulletjes bijdragen aan het goede doel; alles wordt geveild. We vragen u om van tevoren uw diensten en uw spulletjes aan de commissie te presenteren; dan kan de commissie beoordelen of inderdaad alles geschikt is om geveild te worden.

Na de dienstenveiling volgt de maaltijd: een buffettafel, gevuld met gerechten die door gemeenteleden zijn meegebracht. Het is de bedoeling dat ook op de buffettafel verschillende landen en culturen zichtbaar zullen worden gemaakt. Als u een goed en exotisch recept kent, mag u dat klaarmaken.

We rekenen dus op uw medewerking. Op dit moment is het vooral belangrijk dat u de datum van 8 november in uw agenda noteert. U mag natuurlijk zelf ook meedoen met het werk van de voorbereidingscommissie. Ook binnen de commissie is een ‘ander geluid’ meer dan welkom.

ds. Douwe Boelens

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Kerk in tijden van corona

Mocht u in deze tijden van Corona – met alle beperkingen van dien! – behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met onze kerk via telefoon of e-mail (zie: Contact).

Als u op uw beeldscherm de livestream van een kerkdienst wilt volgen, kunt u daar naartoe gaan via Erediensten > Opnames.

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Blijf toch wakker! Bid God om kracht, zodat je geen verkeerde keuze maakt. Want jullie willen wel het goede kiezen, maar jullie zijn zwak.
Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid