4 november 2016

Honger in Syrië

Hulp door Protestantse Solidariteit via ACT Alliance

Protestantse Solidariteit

Protestantse Solidariteit

De situatie in Syrië wordt met de dag schrijnender, mensonwaardiger. Meer dan 4.6 miljoen mensen vluchtten reeds weg van het geweld naar vluchtelingenkampen in omringende buurlanden. Meer dan de helft zijn kinderen. Miljoenen mensen zijn dakloos, lijden honger en hebben geen toegang tot broodnodige medische zorgen, water, enz. Ondanks de hoge dodentol blijven de gevechten ongenadig doorgaan.

Volgens de Verenigde Naties hebben meer dan 13.5 miljoenen Syriërs noodhulp nodig, waarvan meer dan 6.6 miljoen mensen gedwongen werden hun huis te verlaten. Zij zijn ‘de intern verplaatsten’ in Syrië, die leven in tijdelijke woningen of verlaten gebouwen. Nog steeds verlaten elke dag duizenden vluchtelingen Syrië. De buurlanden Libanon en Jordanië kunnen deze grote toestroom van mensen nog nauwelijks aan waardoor de druk op eigen lokale infrastructuren stijgt. Daarbij leven vele vluchtelingen niet in de voorziene kampen, waardoor toegang tot basishulp nog wordt bemoeilijkt.

Wat doet Protestantse Solidariteit?

Protestantse Solidariteit steunt de humanitaire acties in Syrië door haar verbintenis met de internationale organisatie ACT Alliance die samenwerkt met het Middle East Council of Churches (MECC).

Samen werken we in Damascus, Darra, Seeda, Aleppo en Homs. MECC biedt hulp door de vluchtelingen te voorzien van kledij en door 10 scholen opnieuw op te bouwen, inclusief de nodige sanitaire installaties. Andere activiteiten bestaan uit het sensibiliseren van de bevolking rond het nemen van hygiënemaatregelen en worden micro-kredieten verleend aan kleine handelszaken.

Dit project is ingebed in een breder programma voor de Syrische vluchtelingen in Jordanië, Syrië en Libanon. De omvang van deze uitzonderlijke crisis is onnoemelijk.

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Predikantsvacature

In het menu vindt u onder ‘Kerkleven’ de predikantsvacature

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Het aardse streven leidt tot de dood, maar het streven waartoe de Geest aanzet leidt tot leven en vrede.
Top
Copyright 2022 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid