Jubileumdienst 500 jaar Reformatie in de Museumkerk

22 juni 2017, 20 uur

Eglise du Musée (Chapelle Royale)

Een aantal buitenlandse kerken in Brussel organiseert, samen met onze kerk, een eigen viering van het 500-jarige Jubileum van de Reformatie.
De Reformatie van de 16de eeuw met Luther en Calvijn was een Europese gebeurtenis en daarom willen de kerken uit die beide tradities dat samen feestelijk gedenken, om de banden tussen de Lutherse en Hervormde tradities in Brussel te versterken.

Die kerken, dat zijn kerken uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Schotland, maar ook de Franstalige gemeente van de Museumkerk en de Nederlandstalige gemeente aan de Nieuwe Graanmarkt.
Drie koren verlenen hun medewerking en uit alle tradities en in alle talen zal er gezongen worden.
Een fantastische gelegenheid om protestantse broeders en zusters te ontmoeten, van wie we misschien niet eens wisten dat ze in deze stad verbleven.

Na de dienst wordt een drink aangeboden.

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Kerk in tijden van corona

Mocht u in deze tijden van Corona – met alle beperkingen van dien! – behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met onze kerk via telefoon of e-mail (zie: Contact).

Als u op uw beeldscherm de livestream van een kerkdienst wilt volgen, kunt u daar naartoe gaan via Erediensten > Opnames.

 

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Bijbeltekst van de dag

Blijf toch wakker! Bid God om kracht, zodat je geen verkeerde keuze maakt. Want jullie willen wel het goede kiezen, maar jullie zijn zwak.
Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid