29 mei 2011

Jeugdkerkdienst

door Gerco van der Linden

Een keer per jaar laten de jongeren en leiding van de Jeugdkerk zien waar wij het afgelopen Jeugdkerkseizoen mee bezig zijn geweest tijdens onze zondagse vieringen een keer in drie weken in ons jeugdhonk beneden in de kerk, maar dit jaar doen we dat een keertje niet.

Maar dat betekent niet dat deze Jeugdkerkdienst nu spontaan stopt, daarom dus geen paniek en u mag gewoon blijven zitten want we gaan gewoon verder met deze viering!

Het afgelopen seizoen hebben wij er namelijk voor gekozen om net zoals de kinderkerk/kindernevendienst het rooster van Kind op Zondag te volgen en op dat rooster stond vandaag het verhaal van Noach en heel in het bijzonder het deel waarin het gaat over het nieuwe begin dat Noach maakt met de aarde en God met zijn schepping.

Onder de bevlogen begeleiding van onze jeugdouderling Petra en dominee Steven hebben wij daarom geprobeerd om samen met de jongeren een jeugdkerkdienst te organiseren rond dit thema vandaag.

En ik kan u nu reeds verklappen dat het toch weer een speciale dienst gaat worden, want we hebben deze zondag niet onze huispianist maar een band met een huisgitarist te weten Alexandre uitgenodigd, een aantal jongeren zullen zo meteen een sketchje spelen rond het thema van deze zondag, de diaconie heeft ons de kans gegeven om als Jeugdkerk een doel voor de eerste collecte te zoeken en dat doel is dit jaar dichtbij huis gebleven, we gaan zeker nog gebruikmaken van de kaartjes die een aantal gemeenteleden bij het begin van de dienst hebben ingevuld en dit symbolisch koppelen aan het licht en we hebben ook nog een emotioneel moment (nb afscheid van Lourens – zie kerkbrief juni 2011) aan het einde van de dienst.

Dus zelfs zonder een overzicht van het afgelopen Jeugdkerkseizoen toch weer ingrediënten genoeg voor nog een inspirerend vervolg van deze Jeugdkerkdienst.

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid