21 augustus 2010

Gebed uit het hart van een jongere

door Marjolein

Ik ben op Noord-Zuid weekend geweest eind februari in Genval georganiseerd door SPJ (Franstalige jeugddienst VPKB) en Protestantse Solidariteit. Daar leerden we over globalisering, aids en nog andere problemen uit deze wereld. Op zondagochtend hadden we een soort meditatie als kerkdienstje. We mochten allemaal een wens, een gebed, een gedicht of iets in die aard schrijven. Dit is mijn gebed, recht uit mijn hart…

God, geef ons de kracht om te werken aan een wereld waar rechtvaardigheid leeft, waar mensen meer aan de ander denken dan aan de laatste nieuwe trend, waar liefde ook echt liefde is en niet uit wraak of hebzucht. God, geef ons de moed om de problemen in deze wereld recht in de ogen te kijken, om pijn en verdriet te laten zien zonder te willen vluchten uit angst, om toe te geven dat je iets niet kan of iets hebt fout gedaan.

God, geef ons de liefde zodat wij anderen lief kunnen hebben zonder voorwaarden, zodat wij anderen een warme thuis kunnen geven zonder dat zij hiervoor moeten werken, zodat wij degenen die ons haten toch kunnen vergeven zonder dat wij dit terug verwachten.

God, wilt U ons helpen, wanneer wij zien dat we maar mensen zijn die steeds weer fouten maken ook al doen we ons best, onszelf te vergeven en te zien wat we wel goed doen?

U vergeeft ons immers als wij onze fouten inzien en ze proberen niet opnieuw te maken. Wilt U ons helpen onszelf te vergeven zodat wij kunnen leven met onszelf als een mens die probeert de weg naar een betere wereld te volgen?

God, wilt U ons helpen bij ons mens-zijn, wilt U ons hart aanraken zodat wij warm worden en deze warmte kunnen doorgeven als Uw zonen en dochters, wilt U in ons komen wonen zodat wij het goede kunnen doen in Uw naam.

Dank U, God.

Amen

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Visie- en Beleidsplan 2020-2025

Website Bethlehemkerk Anderlecht

Facebookpagina PKB

Top
Copyright 2020 Protestantse Kerk Brussel / Privacybeleid