VRT – Eredienst

20 april 2014, 9.45 uur

Op 20 april, de eerste zondag van Pasen, zal de eredienst van de Protestantse Kerk Brussel rechtstreeks worden uitgezonden op televisie. Het betreft een Eurovisie-uitzending. De viering zal niet alleen rechtstreeks op de VRT te zien zijn, maar eveneens live en in vertaling en met ondertiteling te volgen zijn in Franstalig België en in andere Europese landen, m.n. deze in Midden- en Zuid-Europa.
En dat op Paaszondag, in het volle licht van de Paaskaars!
Een goede zaak voor de uitstraling van de Protestantse Kerk Brussel, voor het Belgisch protestantisme en voor het protestantisme in het algemeen.
We maken er samen een feestelijke dienst van!
Hoe kan het ook anders op de christelijke hoogtijdag bij uitstek?

Inhoudelijk wordt de kerkdienst opgezet zoals dit zou gebeuren indien er geen camera’s aanwezig zouden zijn.
Uiteraard wordt er gelet op het gebruik van toegankelijke taal. Ook spreekt het voor zich dat een rechtstreekse uitzending betekent dat de eredienst ook mediageniek tot in de puntjes verzorgd moet worden. Zo zal er vooral tijdens enkele langere verbale momenten (een bijbellezing, de uitleg en verkondiging) met beeldmateriaal worden gewerkt, onmerkbaar voor de aanwezige kerkgangers.
Aan de dienst wordt meegewerkt door het Vocaal Ensemble Gaudeamus o.l.v. dirigent Filips Pieters, door meerdere instrumentalisten (dwarsfluit, orgel, piano en trompet), door enkele jongeren en… door ons allemaal. Het spreekt voor zich dat een goed gevulde kerk hierbij van groot belang is.
Alleen sàmen maken we er een feestelijke dienst van!

De hoofdlezing is Johannes-evangelie 20, 1-18. Voor wie graag de moeite neemt alvast het liedboek open te slaan: tijdens de dienst zingen we achtereenvolgens enkele verzen uit 139 en verder 624, 832, 852, 637, 642, als belijdenis: ‘Wij geloven in de woorden’ en tot slot ‘U zij de glorie’.
Wie een eigen taak heeft in de kerkdienst moet bij de repetities aanwezig zijn:

 de eerste repetitie op zaterdag 19 april, om 14 uur.
 de tweede repetitie op zondag 20 april, om 8.30 uur
Houd er rekening mee dat je op Paaszondag ten lààtste om 9.45 uur aanwezig moet zijn!

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Hier de webstek van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Zondag 9 december na de kerkdienst: Schrijfmarathon Amnesty