Voorjaarslezing door Samira Azabar

28 april 2016, 20 uur

Oecumenisch Forum; Voorjaarslezing met Samira Azabar: ‘De toekomst van het SAMEN-leven’ (de islam in de huidige West -Europese context)

Het Oecumenisch Forum (Overijse/Tervuren) organiseert een lezing over de islam. Dat is niet de eerste keer. Waarom? In onze samenleving is de Islam onmiskenbaar een factor van belang, waarmee velen nog worstelen. Ook de moslims zelf. De meeste moslims in ons land zijn gewone mensen met dezelfde dromen en zorgen als iedereen. Maar via de media horen we over gewelddadig extremisme, dat zich ook op de islam beroept (bijv. aanslagen in Beiroet, Parijs, IS). Dit roept gevoelens van angst op. Eén ding is duidelijk: in ons land is de islam een blijvende factor. Daarom is het zinvol dat zowel moslims als niet-moslims nadenken over de vraag : welke plaats heeft de islam in onze samenleving? Hoe kunnen we op een goede manier met elkaar samenleven? Welke voorwaarden zijn hiervoor nodig?

We nodigden Samira Azabar uit die in haar lezing inzicht zal geven in wat gaande is m.b.t. de islam. Zij is sociologe en behaalde een postgraduaat islamitische godsdienst. Zij is educatief medewerkster bij vzw Motief, een erkende vormingsinstelling over levensbeschouwing en samenleving ( www.motief.org).

Het belooft weer een boeiende en leerrijke avond te worden met informatie, duiding, dialoog en ontmoeting. En er is zeker ruimte om uw vragen te stellen.


 

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Datum: donderdag 28 april 2016, 20.00-22.15 uur

Plaats: CC Den Blank, Begijnhofplein, Overijse

Kosten: VVK 5€, Kassa 6€

Contact: Pastorie Overijse (02 687 7488)

of Greet Heslinga( 02 767 7088)

Organisatie: Oecumenisch Forum i.s.m. het Davidsfonds (afdeling Overijse) en vzw Motief.

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Hier de webstek van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Zondag 9 december na de kerkdienst: Schrijfmarathon Amnesty