Uitstap Federatie Minder Validen

9 mei 2015, 11 uur

Zaterdag 9 mei hebben wij een uitstap georganiseerd naar de Abdij van Tongerlo waar we tevens in het museum een levensgrote kopie van ‘Het laatste avondmaal’ van Leonardo da Vinci kunnen bewonderen.

Sedert 1545 is de Abdij van Tongerlo in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci schilderde in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan. Omdat het originele fresco in de loop der tijden zó geleden heeft, dat er van de oorspronkelijke schoonheid niet veel meer overblijft, is dit ‘Laatste Avondmaal’ des te waardevoller geworden. Wilt U van de schoonheid van Leonardo’s Laatste Avondmaal ten volle genieten, dan is een bezoek aan dit museum een echte aanrader. Vooral nu zij beschikken over een klank- en luisterspel als uitleg bij dit unieke meesterwerk.

Wij verzamelen in het Sportacentrum in Tongelo tussen 11 en 11.30 uur waar we een kopje koffie kunnen drinken en omstreeks 12 uur is er een warme maaltijd voorzien. Om 14 uur worden wij verwacht bij Pater Ivo Cleiren in het Da Vinci museum in de abdij waar we een rondleiding en uitleg krijgen.

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Hier de webstek van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Zondag 9 december na de kerkdienst: Schrijfmarathon Amnesty