Lezing door Nic Balthazar

19 februari 2015, 20 uur

‘Verander de klimaatverandering’

De klimaatcrisis is zonder twijfel de grootste ramp, die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken velen er niet wakker van te liggen. Maar de klimaatcrisis houdt ook steeds meer mensen uit hun slaap. Ze zijn bekommerd om de uitstoot van broeikasgassen, die de aarde opwarmen en het leven op de planeet bedreigen. Ze weten dat de klimaatverandering nu al tienduizenden slachtoffers maakt, vooral onder de kwetsbaarste bevolkingsgroepen in de landen van het Zuiden. Ze beseffen dat deze veranderingen ook diep ingrijpen in hun eigen leven en dat van hun kinderen en kleinkinderen. Daarom zijn ze bereid zich te laten informeren en te sleutelen aan hun eigen levensstijl.

Niet alleen het klimaat verandert. Ze veranderen ook zelf.

Met een aantal filmpjes en beeldmateriaal probeert filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit te leggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt.

Zou het kunnen dat de situatie misschien nog een hoop zorgelijker is dan ons wordt verteld?

Maar hoe komt het dat we ook niet geloven dat alle oplossingen die er zijn een stuk hoopvoller en realistischer zijn dan ons wordt verteld?

Zou het kunnen zijn dat alle crisissen die ons op dit moment bedreigen misschien een gemeenschappelijke oorzaak hebben? En dus ook een gemeenschappelijke oplossing?

Hij brengt een boodschap van doortastend alarm, maar ook een boodschap van hoop. Hij breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen. Iedereen, die ruimte wil scheppen voor ‘het goede leven’ is van harte welkom op deze interactieve lezing van het Oecumenisch Forum met Nic Balthazar: een bekende en boeiende spreker!

Datum: donderdag 19 februari van 20 – 22.15 uur

Plaats: CC Den Blank, Begijnhof 11, Overijse

Organisatie: Oecumenisch Forum i.s.m. Davidsfonds Overijse en vzw Motief Prijs: € 6 (v.v.k. € 5)

Contact: E. Verploeg ( verploeg @skynet.be)

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Hier de webstek van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Zondag 9 december na de kerkdienst: Schrijfmarathon Amnesty