Kerstconcert – PKB – Toegang gratis

20 december 2013, 20.30 uur

Locatie
Onze kerk (gevolgd door receptie). Toegang gratis.
Kerkleden van onze kerk zijn van harte welkom
Gaudete
Twee suites rond Kerstmis en Driekoningen
Anders Öhrwall (1932 – 2012).
Uitvoering
Capella Vocale en instrumentaal ensemble onder leiding van Mark Goossens
Het programma van dit concert is opgebouwd rond 2 sui-tes van de vorig jaar overleden Zweedse componist Anders Öhrwall (1932 – 2012). Öhrwall was zijn hele leven lang actief in de koorwereld als dirigent, componist en bewer-ker.
Als dirigent is zijn naam verbonden aan het Adolf Fredrik Bachkoor, het Zweeds radiokoor en het Filharmonisch koor van het Concertgebouw Stockholm.
Tevens werkte hij als klavecinist en dirigent intens samen met Nikolaus Harnoncourt, Concentus Musicus Wien en The Phoenix Bach Choir (Arizona USA). Vooral de concerten en cd-opnamen met muziek van Bach en Händel maakten hem beroemd om zijn interpretaties.
Als componist schreef hij een groot aantal werken, vooral voor koor.
‘Gaudete’ (‘Verheugt u’) is een suite van 10 kerstliederen voor koor en enkele instrumenten. Ze is gebaseerd op de ‘Piae Cantiones’, een bundel laat-Middeleeuwse kerkge-zangen uit Zweden en Finland die in 1582 in Greifswald werd gepubliceerd.
‘Trettondagsmusik’ is een bundel van 8 kerstliederen en liederen voor Driekoningen voor koor en een iets uitge-breidere begeleiding van fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, cello/contrabas en eenvoudig slagwerk.
Tussen beide suites van Anders Öhrwall zingt Capella Vo-cale nog a-capellamuziek van Jules Van Nuffel, John Gardner, Morten Lauridsen, Howard Helsey en William Walton.
Han Rooze

Kerstconcert 2013

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Hier de webstek van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Zondag 9 december na de kerkdienst: Schrijfmarathon Amnesty