Kerkkriebels 2018: Kom op voor je kerk!

21 oktober 2018, 10 uur

Kerkkriebels 2018: KOM op voor je KERK
Zondag 21 oktober

De ontmoetings- en fondsenwervingdag voor jong en oud op de zondag van Kerkkriebels, is elk jaar weer een bijzonder gebeuren in onze gemeente. Iedereen is er van harte welkom! Nodig familie, vrienden en vriendinnen uit voor de kerkdienst en/of voor de maaltijd!
De helft van de opbrengst is voor een goed doel. Dit jaar voor een project van het vrouwenhuis Dar al Amal (Huis van Hoop) in Molenbeek, een deelgemeente van Brussel. We willen hen graag helpen bij de start van een nieuw initiatief voor jonge moeders
en hun jonge kinderen, het zogenaamde “Atelier maman-bébé”. Dit houdt in: organiseren van ontmoetingen en opvoedingsondersteuning bieden.

Al heel lang bestaan er contacten tussen dit vrouwenhuis en onze gemeente. Het is nu vooral Annemarie Haverkorn, die de contacten onderhoudt.

Kaarten kopen
– Maaltijdkaarten: vanaf zondag 30 september kunnen die voor èn na de dienst gekocht worden bij Ko van der Meer. Er zijn kaarten van € 12: goed voor één maaltijd (kinderen € 6)
– Steunkaarten: evenals vorig jaar zijn er ook weer steunkaarten te koop à 5 €. Deze zijn bedoeld om door te verkopen aan familie, vrienden en kennissen.
Het kopen van een steunkaart is een goede mogelijkheid om “op te komen voor je kerk”, het thema van dit jaar! Koop dus naast de maaltijdkaart ook meerdere steunkaarten. Deze steunkaart kan eventueel ook gebruikt worden voor de maaltijd met een bijbetaling (volwassenen € 7; kinderen € 1). Vorig jaar zijn er 36 kaarten verkocht. De moeite waard!

Diensten gevraagd
Voor de dienstenveiling – een leuk onderdeel van de dag – rekenen we natuurlijk weer op u. Er zijn al aanbiedingen gekomen:

1. Zwitserse kaasfondue bij Dorus en Joke Boland,
St. Martens-Lennik. Bijdrage: € 30
2. Groene meditatieve wandeling in het voorjaar met aansluitend een aangeklede drink bij Greet Heslinga in Tervuren. Bijdrage € 15.

We gaan ervan uit dat er nog vele leuke aanbiedingen van eigengemaakte en/of eigen geteelde producten, etentjes, wandelingen, fietstochten, klusjes doen, enz. binnenkomen.

Foto’s gevraagd
Wie leuke foto’s heeft van gemeente-activiteiten of nog foto’s van vroeger, die u wilt delen via de doorlopende Beeldpresentatie, stuur ze voor 14 oktober door naar: Theo Orie.

KOM op voor je KERK… oproep bij het thema
Het thema daagt uit om in de pen te klimmen en je gedachten, associaties, suggesties bij dit thema op te schrijven. Van harte uitgenodigd om een tekst van ongeveer 400 à 600 woorden op te sturen. Deze kan – na overleg – een rol spelen in de kerkdienst en/of gepubliceerd worden in de Kerkbrief en/of op de website. Alvast bedankt!

Programma:
10:15 uur: speciale kerkdienst voor jong en oud
11:15 uur: koffiedrinken
11:45 uur: dienstenveiling
13:00 uur: gezamenlijke maaltijd

Voor de kinderen:

Creatief tijdens de kerkdienst
Tombola met toffe prijzen!
12:30 uur: pannenkoeken

De voorbereidingsgroep ziet alvast uit naar deze zondag van Kerkkriebels! We hopen dat velen er die zondag zullen zijn om er een succes van te maken! Van harte welkom!
Informatie en coördinatie: Greet Heslinga

Giften kunnen gestort worden op: IBAN BE49 7350 0729 3071 t.n.v. Kerkkriebels

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Website van de Bethlehemkerk in Anderlecht

30 mei 2019 – ProFest in Gent