Bijbelkring in Wemmel

17 februari 2020, 14.30 uur

Op 20 januari hielden we een Bijbelkring rond het thema van de ‘Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen’, die kort daarvoor, op zondag 19 januari begonnen was. Het thema luidde: “Ze waren buitengewoon vriendelijk voor ons.” Dat thema was ontleend aan Handelingen 28:2, het verhaal over de schipbreuk van de apostel Paulus voor de kust van het eiland Malta.

Tijdens de Bijbelkring lazen we het hele verhaal van Handelingen 27 en 28 met een begeleidende tekst van de Raad van Kerken. Er kwamen natuurlijk veel gedachtes op over hoe we omgaan met vluchtelingen en met mensen die anderszins schipbreuk hebben geleden.
Iemand van ons maakte de opmerking, dat het meestal voldoende is om voor mensen in nood “gewoon vriendelijk” te zijn; in de ogen van je medemens ben je dan waarschijnlijk “buitengewoon vriendelijk”: namelijk buitengewoon in je vriendelijkheid.

Er waren een paar nieuwe gezichten op de Bijbelkring. De groep heeft een aantal zeer trouwe leden, en toch verandert haar samenstelling steeds een beetje.
De volgende bijeenkomsten zullen zijn op de maandagen 17 februari, 6 april en 11 mei. De bijeenkomst van 6 april valt aan het begin van de Goede Week; dan vieren we dus samen de Maaltijd van de Heer.

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Website van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Actie Vrijwillige Bijdragen 2020