Bezoek kasteel Marnix van Sint-Aldegonde

1 oktober 2015, 12 uur

Op donderdag 1 oktober 2015 brengen we een geleid bezoek aan het kasteel Marnix in Bornem.

Sinds 1780 kwam het domein in handen van het geslacht de Marnix.
Deze naam wordt vanzelfsprekend in verband gebracht met Philips de Marnix (1538-1598), Heer van Sainte Aldegonde, een van de meest gekende figuren uit deze familie.
Een permanente expositie in het kasteel vertelt u meer over de man zijn leven en werken.
De geschiedenis van dit sierlijk neogotisch kasteel begint reeds bij de Romeinse periode. Tijdens de 9de en 10de eeuw richtte men een feodale burcht op die aanvankelijk aan de oevers van de Schelde lag, maar door een loopwijziging omstreeks 1240 aan de Oude Schelde kwam te liggen.

Het interieur van het kasteel is rijk aan kunstschatten zoals schilderijen, meubelen, kantwerk, Chinees porselein en een fraaie collectie handgeschreven boeken. De bijgebouwen zijn ingericht tot koetsmuseum. Het kasteel wordt momenteel bewoond door graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde, 14de graaf van Bornem.

We vertrekken, naar keuze, met eigen wagen of via carpooling in Overijse ( Justus Lipsiusplein ) om 12 uur. De toegang, met gids, bedraagt 10 €. De rondleiding begint om 13u30 en duurt ong. 2 uur. De betaling kan ter plaatse gebeuren, maar gelieve wel op voorhand te reserveren. Het aantal deelnemers per gids is immers beperkt tot 20.
Adres kasteel : Kasteelstraat 34 te 2880 Bornem.

Oecumenische Werkgroep WOTO – Overijse

Dagtekst

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

Hier de webstek van de Bethlehemkerk in Anderlecht

Zondag 9 december na de kerkdienst: Schrijfmarathon Amnesty