8 september 2013

Kerkkriebels 2013 ‘Het nieuwe liedboek’

Kerkkriebels-logoDe kerkkriebels van 2013 stonden in het teken van het nieuwe liedboek. In vier groepen waren we zondag tijdens de viering rond de vleugel geschaard. Met veel animo werd er gezongen. Alhoewel het canon zingen van de vier groepen nog wel wat te wensen overliet. Dus het is zaak dat wij de kelen smeren en hard aan de slag gaan. Dit om ons snel de prachtige gezangen  uit dit nieuwe liedboek eigen maken. Tegen het einde van de dienst was er enige consternatie, aangezien er enkele gemeenteleden waren die geen geld voor de collecte hadden meegenomen. Gelukkig kon hun brood, kip of een “appel en ei” toch door onderhandse verkoop nog wat geld opleveren.

Na een kopje koffie waren vele gegadigden weer paraat om de veilingstukken van de dienstenveiling te kopen. Ook dit jaar was er een ruime keuze, met natuurlijk als zwaarte punt enkele etentjes.

Door het jaar heen worden deze diensten verzilverd door samen te zitten bij een huislijke maaltijd. De nadere kennismakingen zijn dan weer een  mooi resultaat van deze veiling.

Na de veiling was er in de hal de mogelijkheid om samen te proeven van de vele lekkere huisbereide schotels. Rond grote tafels vond een ieder een plaatsje om van een heerlijk bordje te peuzelen. Eenmaal wijn, koffie en gebak genuttigd werd het tijd om op te ruimen en bij deze wil ik ook de vele toegestoken handen en hun  eigenaars danken voor hun inzet. Elk initiatief staat en valt bij de mensen die het weer mogelijk hebben gemaakt.

Op naar kerkkriebels 2014, Cathrien Orie

Erediensten

(Alle diensten beginnen om 10.15 uur, tenzij anders aangegeven.)

Agenda

18 oktober 2020 – Kerkkriebels

Website van de Bethlehemkerk in Anderlecht